GALÉRIA

Výzva… nielen pre birmovancov

Pomôž nám opäť urobiť jeseň ešte krajšou 😉
Zapoj sa spolu s nami do kampane RE246 REnew a vyzbieraj zo svojho okolia odpadky, ktoré tam nepatria! Povzbudení návštevou a inšpirovaní encyklikou Laudato si’ od Svätého Otca Františka, túžime ozdravovať prírodu našej krásnej krajiny.
Termín: 4. 10. – 25. 10. 2021
Tešíme sa na spoluprácu s ACM Košice! Žime spolu odkaz pp. Františka, v ktorom vyzdvihuje výnimočnosť našej prírody a vyzýva nás aby sme voči nej neostali ľahostajní.

Ak sa k nám pripojíš stačí ti vôľa a vrece na odpad. My ťa radi odmeníme malým prekvapkom.
Vaše fotky s vyzbieranými vrecami nám zašlite na mail: nikola.komisia@gmail.com.
Fotky, ktoré nám pošlete,spracujeme a predstavíme Svätému Otcovi.

Birmovanci, ak nám pošlete foto s vyzbieranými vrecami, okrem dobrého pocitu môžete za každé vyzbierané vrece získať kredity. Fotky posielajte na mail: fuharichovce@gmail.com.

ZDROJ: Komisia pre mládež Spišskej diecézy

Vedomie závažnosti kultúrnej a ekologickej krízy sa musí prejaviť v nových návykoch. Mnohí vedia, že súčasný pokrok a obyčajné hromadenie predmetov či potešení nedokážu poskytnúť ľudskému srdcu zmysel a radosť, ale nie sú schopní zrieknuť sa toho, čo im ponúka trh. V krajinách, kde by sa mali uskutočniť najväčšie zmeny konzumných návykov, majú mladí ľudia novú ekologickú citlivosť, sú veľkodušní a niektorí z nich obdivuhodne bojujú za ochranu životného prostredia. Vyrástli však v kontexte vysokej spotreby a blahobytu, čo sťažuje dozrievanie iných návykov. Preto sa nachádzame pred výchovnou výzvou.

Pápež František, Encyklika Laudato Si’, b. 209