Odpustové „Tiramisu“

Tiramisu (z tal. tira mi su = „ťahaj ma hore“, obrazne „zlepši mi náladu“) je známy koláč z Benátok. Pozostáva zo striedajúcich sa vrstiev piškót nasiaknutých espressom a z krému z mascarpone, vajcového žĺtka a snehu, ktorý sa aromatizuje mandľovým likérom. Tiramisu sa aromatizuje aj kávou. Konečná vrstva krému sa bohato popráši kakaom a všetko sa nechá niekoľko hodín poriadne vychladnúť a spojiť zároveň.

 

  • 500g Mascarpone
  • 5 lyžíc kryštálového cukru
  • 5 vajec
  • Amaretto
  • čierna káva
  • piškóty Savoiardi 
  • kakao 

One thought on “Odpustové „Tiramisu“

  • 1. januára 2017 at 20:32
    Permalink

    Mňaaaam….milujem tiramisu… a teraz ked poznám aj význam slova….juuuuj…ešte viaaaac….

Comments are closed.