AKTIVITYPastorácia

Netradičná online koleda na Zjavenie Pána – Troch kráľov

Zajtra, na slávnosť Zjavenia Pána/ Troch kráľov (06. januára 2021) bude slúžená jedna sv. omša o 09.30 h. Prenášaná bude online (prehliadač na farskej stránke aj na farskom kanáli YouTube).

  1. ONLINE PRENOSY: Všetky sv. omše budú vysielané online. Prehliadač: http://stream.harichovce.kapitula.sk:8000/mp3.m3u.
  2. ANDROIDY: Pre tých, ktorí používate pri počúvaní prenosu mobilný telefón so systémom Android a máte problémy so spustením prenosu, odporúčam vám si nainštalovať aplikáciu (internetový prehliadač) “firefox focus” a cez neho nájsť farskú stránku a spustiť prehliadač prenosu online.
  3. PC: ikonka VLC
  4. YouTube: Slávnosť Zjavenia Pána/ Troch kráľov (09.30 h.) môžete sledovať aj cez farský YouTube kanál: :https://www.youtube.com/…/UCPOjzpGk8Z4oDx…/featured

Na slávnosť Zjavenia Pána sa svätí voda a žehnajú sa príbytky (koleda). K lepšiemu duchovnému prežívaniu tohto sviatku vám ponúkame rodinnú pobožnosť a koledu.

  1. Rodinnú pobožnosť si môžete stiahnuť tu!
  2. Pripravili sme pre vás s našimi mladými aj nahrávku koledy. Možete si ju vypočuť a pomodliť sa s nami na tomto odkaze. Potom stačí ak otec rodiny (ak nie je prítomný, tak matka) svätenou vodou pokropí dom a nad vchodové dvere nalepí alebo napíš písmená C+M+B, ktoré znamenajú lat. skratku „Christus mansionem benedicat“ – Kristus, nech žehná tento dom. Môžete použiť svätenú vodu, ktorú máte doma alebo ju načerpáte v predsieni kostola v pripravenej nádobe (v rámci prechádzky si môžete nabrať zajtra /6.1.2021/ v čase od 10.30 – 17.00 h.). Nájdete tam aj samolepky C+M+B a pamätný list. Na požehnanie domu svätenou vodou môžete použiť vetvičku z vianočného stromčeka :-).
  3. Prosíme Vás o spätnú väzbu… napíšte komentár alebo pošlite foto, ako ste doma na Troch kráľov koledovali. Prajeme Vám pokojný a požehnaný sviatok Troch kráľov.

One thought on “Netradičná online koleda na Zjavenie Pána – Troch kráľov

  • Samolepky došli, aj pamätné listy. Stačí, ak si bielou, farebnou kriedou, prípadne zmývateľnou fixou napíšete na dvere symbol koledy: 20 C+B+M 21. Požehnaný deň.

    Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *