AKTIVITYPastorácia

Pobožnosti pre rodinu – domácu Cirkev

V našej katolíckej tradícii ja kniha Svätého písma uctievaným symbolom živého Božieho slova prítomného medzi nami. Procesie, úklony, sviečky a kadidlo vyjadrujú úctu našej Cirkvi voči inšpirovanému slovu, keď je intronizované, otvorené a ohlasované počas katolíckej bohoslužby. Táto pobožnosť nadväzuje na staroveký zvyk intronizácie Svätého písma v domoch katolíkov, aby nám intronizovaná Biblia neustále pripomínala, že každý deň máme vyhľadávať Božie slovo a žiť podľa neho.

„Veľmi si prajem, aby všetci kresťania boli schopní pochopiť výnimočnú hodnotu poznania Ježiša Krista prostredníctvom usilovného čítania Božieho slova, lebo posvätný text je potravou pre dušu a je čistým a trvalým zdrojom duchovného života pre nás všetkých.“ – pápež František.

S úctou položte otvorené Sväté písmo na obrus, stôl, policu alebo stojan na knihu. Priestor môžete skrášliť sviečkou, krížom, ikonou alebo kvetmi. Bude slúžiť ako miesto pravidelného čítania Svätého písma a modlitby. Počas tejto pobožnosti intronizácie sa môžu členovia rodiny zapojiť do čítania textov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *