AKTIVITYGALÉRIAPastorácia

Pôstna polievka

“Proste a dostanete! Hľadajte a nájdete! Klopte a otvoria vám! Lebo každý, kto prosí, dostane, a kto hľadá, nájde, a kto klope, tomu otvoria.”

Lk 11, 9-10

            Aj naša farnosť v spojení s obecným úradom 8. marca 2020 otvorili svoje srdcia a podali pomocnú ruku tým, ktorí to potrebujú. Zapojením do projektu “Pôstna polievka” sme sa rozhodli
aj v týchto ťažších časoch pomôcť ľuďom, ktorí sú v úzkych. Každý rok príde čas, kedy sa máme vnútorne stíšiť a všímať si ľudí okolo nás. Tento čas práve nastal. Máme mnoho spôsobov ako tráviť pôst. Odrieknutím si niečo sladkého, mäsa alebo hlasitej hudby až po podania ruky núdznym
či už vo forme materiálneho daru alebo finančnou pomocou.

            Projekt “Pôstna polievka” spočíval v tom, že sa skupina dobrovoľníkov stretla, nakúpila suroviny a navarili polievku, ktorá sa podávala po oboch sv. omšiach a občania Harichoviec sa mohli najesť za dobrovoľný príspevok. Výťažok z tejto netradičnej akcie poputuje ľuďom, ktorí to z nás všetkých potrebujú najviac.

            Ďakujeme všetkým dobrým a hlavne nezištným ľudom, ktorí obetovali svoj voľný čas a pomohli nám pri organizácii tohto podujatia akoukoľvek formou. Pretože nikto iný nedokáže dať toľkú lásku človeku ako človek človeku. V tento vzácny čas buďme ľuďmi a pomáhajme si navzájom.

Andrea Štiavnická

“A podaj svoju ruku aj chudobnému, aby tvoje požehnanie a uzmierenie bolo dokonalé”

Sir 7,36

Výťažok z “pôstnej polievky” bol 1 150 eur. Pán Boh zaplať!!!